Acupunctuur

Acupunctuur bij Praktijk Gejome in Grave

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijze. Dit is een geneeskunst dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten verbetert en ook preventief werkt. Eeuwen geleden konden Chinezen het functioneren nauwkeurig verklaren door het opserveren van de natuur. De Chinese geneeswijze benadert de mens en zijn ziektes anders dan de Westerse geneeswijze, namelijk de Chinezen verschillen hierin door de zieke centraal te plaatsen en niet de ziekte centraal te plaatsen. Alles wat bestaat is volgens de Chinese filosofie een samengaan van twee oerkrachten, Yin en Yang. De gezondheid hangt af van een goed evenwicht tussen deze twee krachten. Bij verstoring van deze krachten kunnen er klachten optreden.

Wat gebeurt er na het inbrengen van de naalden?

Als de naald op het juiste punt is aangebracht en precies op de juiste diepte zit, wekt de acupuncturist het Qi- gevoel op. Dit uit zich in een tintelend gevoel wat een beetje lijkt op een elektrisch schokje. Je voelt dat dit rondom de plek, waar de naald is ingebracht, maar het gevoel kan ook verspreiden in het verloop van de meridiaan. Dit gevoel duurt maar even en het neemt snel weer af. Door verschillende naaldtechnieken te gebruiken, kan de acupuncturist energie afremmen, stimuleren of harmoniseren. Hij doet dit door de naald snel of juist langzaam rond te draaien en de naald heen en weer te bewegen.

Lijst met aandoeningen die met Acupunctuur goed te behandelen zijn:

aambeien,
acné,
ademhalingsklachten,
allergie,

anemie,
arthritis,
arthrose,
blessures,
bronchitis,
cystitis (blaasontsteking),
depressies,
epicondylitis (tennisarm),
fobieën,
hartklachten,
hernia,
herpes zoster,
trigeminus neuralgie (aangezichtspijnen),
verslavingen,
hoesten,
hoge bloeddruk,
hoofdpijnen,
hooikoorts,
hormonale klachten,
huidklachten,
hyperventilatie,
impotentie,
irritaties,
lage rugklachten,
maag- en darmklachten,
menstruatieproblemen,
migraine,
nervositeit,
oorklachten,
psychische problemen,
sinusitis (bijholte ontsteking),
slapeloosheid
bron: Wereldgezondheidsorganisatie

Behandel methodes zijn complementair wat inhoud dat naast acupunctuur een behandeling veelal bij Gejome gecombineerd wordt met cranio sacraal therapie of medical taping.